Van arribar les noves tecnologies, va arribar el 2.0, ben aviat aterrarà el 3.0 i després vindrà alguna cosa que ara mateix no podem ni imaginar. Som molts els que tenim la por de quedar-nos enrere, de no poder seguir el ritme, però és just aleshores quan t’adones que tot canvia per seguir igual. I què és el que segueix igual? Doncs la vigència de les bones idees. Canvien els canals, canvien les plataformes, canvia la tecnologia… però, per sort, les bones idees continuen sent imprescindibles. També en comunicació. Us en deixo 3 exemples en forma de vídeo:
Primer exemple: el típic vídeo que aconsegueix una barbaritat de visites a la xarxa. En aquest cas, gairebé 8 milions de visites a Youtube. És una campanya que la cervesa Carlsberg només ha fet a través de la xarxa i que té un cost realment baix. Un exemple perfecte de viralitat i engagement.
Segon exemple: aquest té un pressupost al darrera molt més elevat, però en essència es tracta d’una idea genial que captiva i motiva. Utilitzant Google Maps i Google Street View, Volkswagen Noruega va aconseguir fixar en la ment dels noruecs que el nou Volkswagen Golf consumeix molt poca benzina.
Tercer exemple: Facebook com a eina per salvar vides. A Israel, uncentre de traumatologia ha creat una plataforma social vinculada a Facebook per aconseguir donants de sang amb rapidesa en casos d’emergència. Consisteix en 8 grups a Facebook, un per a cadascun dels 8 grups sanguinis.
Què seria de nosaltres si no creguéssim en les bones idees, si no hi hagués professionals valents i empresaris sense por que apostessin per les bones idees? Us deixo un vídeo que demostra que les bones idees i també la por a les bones idees daten de la prehistòria.